Home » OVER MIJ

OVER MIJ

Wat leuk dat je mij wat beter wilt leren kennen! Hi, ik ben Ismay en ik ben 29 jaar. Nog eventjes en ik stap het imperium van de dertigers in. Sinds ik een paar jaar geleden in een zwart gat ben gevallen, depressie, en daarvan ben herstelt, ben ik op zoek naar een gezonde levensstijl en vooral ook naar hoe ik zo gelukkig mogelijk oud kan worden. Op deze persoonlijke blog schrijf ik hierover.

Tijdens mijn depressie ben ik, op aanraden van mijn therapeut, begonnen met fietsen. Toen nog gewoon op mijn krakkemikkige, ietwat onbetrouwbare, boodschappenfiets, maar inmiddels heb ik een hele mooie racefiets waar ik flink wat kilometers op maak. Ik vind het leuk om te schrijven over de fietsritten die ik maak en hoe ik op een gezonde manier wat kilootjes afval. Want door mijn depressie en door de medicatie die ik daarvoor moest gebruiken (niet mijn keus!), ben ik bijna 20kg! aangekomen! Inmiddels ben ik goed op weg om weer fit te worden!

De afgelopen jaren heb ik keihard aan mezelf gewerkt. Persoonlijke ontwikkeling heb ik altijd al belangrijk gevonden. Ik leer elke dag graag nieuwe dingen. Ik heb dan ook niet voor niets twee HBO studies gedaan. HBO Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en later nog Web Engineer aan het College of Multimedia. Tja, wat kan ik zeggen… ‘ya girl is een uber nerd!’ En dat vind ik helemaal niet erg. Vroeger werd ik ermee gepest omdat ik altijd goed mijn best deed op school en alleen maar negens en tienen haalde. Maar doordat ik altijd hard werkte en me altijd voor de volle 100% inzette, bereikte ik het voor mij hoogst haalbare.

Op de basisschool zei ik altijd heel stellig dat ik graag naar de HAVO wilde, maar eigenlijk was ik helemaal niet zo goed in leren. Ik kwam op het VMBO theoretisch terecht, ook helemaal prima natuurlijk. Maar zelf wist ik dat ik veel beter kon, alleen op de toetsmomenten sloeg ik dicht. Hallo faalangst! Een jaartje mijn best doen op school betaalde zichzelf uit. Niet dat ik nou zo extreem hard werkte, het leren voor mijn toetsen deed ik met twee vingers in mijn neus. Al snel werd er door mijn mentor dan ook opgemerkt dat ik niet op de juiste plek zat. Ik mocht doorstromen naar de HAVO!

Ook 2-HAVO ging me gemakkelijk af. Ik deed zoals altijd mijn best en ondanks dat ik wegens ziekte zo’n acht weken school gemist heb (ik had een klaplong waardoor ik eventjes in het ziekenhuis lag), was mijn rapport aan het einde van het jaar zo goed dat ik zelfs mocht doorstromen naar VWO. Ik besloot dat ik HAVO goed genoeg vond en haalde mijn HAVO diploma netjes in 5 jaar tijd. Dat ik op school gepest ben en altijd het buitenbeentje was om mijn doorzettingsvermogen, kan ik vandaag de dag goed relativeren. Mijn doorzettingsvermogen is mijn kracht en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Daarnaast heb ik door de jaren heen ook veel verschillende therapieën gevolgd, zoals o.a. cognitieve gedragstherapie, schematherapie in groepsverband, individuele therapie en EMDR. Inmiddels ben ik zo’n beetje m’n eigen therapeut geworden. Een soort ervaringsdeskundige. Ik heb mezelf leren kennen op een manieren die ik anders niet voor mogelijk hield.

Met mijn blog hoop ik te kunnen laten zien dat als ik na een eindeloze, jarenlange strijd met depressies, een laag zelfbeeld, weinig zelfliefde en stemmingswisselingen, trots kan zijn op wie ik ben en hoe ik nu in het leven sta, dat écht iedereen dat kan! 💪