Home » MIJN FIETSDOELEN VOOR 2022

MIJN FIETSDOELEN VOOR 2022

Het voorjaar komt er weer aan! En dat betekent: fietsweer! Tijd om weer op de fiets te stappen! Tijdens de koude, natte winterdagen stond mijn fiets veelal eenzaam in de schuur. Maar nu het weer mooier weer begint te worden en de zon zich weer steeds vaker laat zien, beginnen de fietskriebels serieuze vormen aan te nemen! Sterker nog, mijn eerste kilometers zijn alweer gemaakt. Maar wat wil ik eigenlijk bereiken met het fietsen? Daarover vertel ik je meer in deze blog! Lees je mee?

Het fietsen serieus nemen

Ik ben nog niet zo heel lang geleden begonnen met fietsen voor de sport. Vorig jaar pas. Dus zulke hele grote doelen heb ik nog niet, maar ik wil het fietsen dit jaar wel nog serieuzer gaan nemen en ook echt als mijn sport gaan zien. Dat is dan ook meteen mijn eerste doel voor dit jaar. Het fietsen serieus nemen. Mijn nieuwe racefiets helpt daarbij. Vorig jaar ben ik begonnen met fietsen op een mountainbike achtige fiets, een sportief modelletje, maar het was het toch eigenlijk net niet – als je begrijpt wat ik bedoel. Maar nu ik een echte racefiets heb, ben ik extra gemotiveerd om lekker veel kilometers te maken! Ik wil toch wel graag minimaal twee keer per week op de fiets stappen!

Kilometers maken op mijn nieuwe racefiets

En dat brengt me bij mijn volgende doel. Kilometers maken op mijn nieuwe racefiets. Het zal je vast niet verbazen dat een racefiets iets anders fietst dan een gewone fiets. Hier moet je op z’n zachts gezegd aan wennen. Op een racefiets heb je een hele andere houding dan op een normale fiets. Je zit veel meer voorovergebogen waardoor je hele andere spiergroepen gebruikt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de klikpedalen. Je hebt het misschien wel eens gezien. Een wielrenner die voor het stoplicht plotseling omvalt… Grote kans dat hij of zij zijn of haar schoenen niet loskreeg uit de pedalen. Een komisch gezicht wel, maar voor elke beginnende wielrenner de grootste nachtmerrie. Door veel kilometers te maken hoop ik me steeds comfortabeler en zelfverzekerder te gaan voelen op de fiets!

Fietsen met klikpedalen

… En hopelijk komt er dan ook een moment dat ik mij zeker en comfortabel genoeg voel om klikpedalen op mijn race fiets te zetten! Dan is het plaatje helemaal compleet.

Een 100km rit rijden!

Vorig jaar merkte ik best wel snel vooruitgang. Ik merkte dat ik steeds sneller en steeds verder of langer kon fietsen. Mijn langste rit was toen bijna 55km. Een mooie prestatie! Maar dit jaar hoop ik natuurlijk een nieuw record te rijden. Ik zou het ontzettend tof vinden om een keer 100km te rijden! Een rondje Noord-Holland of zo! Dat zou toch wel een flinke mijlpaal zijn. 

Conditie opbouwen

Om zo’n lange fietsrit te kunnen maken moet je natuurlijk een goede conditie hebben. En om die te krijgen moet ik gewoon kilometers maken! Dus dit doel sluit mooi aan bij mijn andere doelen! Ik streef ernaar minimaal twee keer per week een mooie rit te rijden om mijn conditie te verbeteren.

Dit zijn mijn doelen voor het komende fietsjaar!
Stel jij voor jezelf sportdoelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.