Home » REDENEN OM VAN DE HERFST TE HOUDEN

REDENEN OM VAN DE HERFST TE HOUDEN

De herfst. You love it or you don’t. Velen vinden het een vreselijk seizoen. Buiten stormt en regent het. Het wordt weer kouder, maar het is nog niet koud genoeg voor een lekkere warme sjaal, handschoenen en een muts op. Het is vooral heel erg nat. Toch vind ik het einde van de zomer en het daaropvolgende seizoen altijd heel erg fijn. Je zult je misschien afvragen waarom. Want wat is er nou zo leuk aan al die nattigheid en veel wind? Nou dat ga ik je in deze blogpost vertellen! Ik kan namelijk genoeg redenen bedenken om van de herfst te houden!

7 redenen om van de herfst te houden

Dansende boomtoppen en warme thee
In de zomer genieten de meeste mensen juist van de warme temperaturen. Dat gevoel van genieten heb ik dus als het buiten stormt en regent en ik lekker op de bank onder een dekentje zit met een stomende kop thee. Ik vind het dan ook heerlijk om naar buiten te kijken en te zien hoe de boomtoppen dansen en blaadjes door de lucht dwarrelen. Dit is het seizoen waarin je de natuur het beste kunt zien en voelen.

Lekker cocoonen met mijn twee katten
Iets anders waar ik geen genoeg van kan krijgen zijn mijn twee katten die, als het kouder wordt, nóg meer op schoot kruipen en de hele dag door willen kroelen en knuffelen. Als moeder kan je ook geen genoeg krijgen van je kinderen, dus ik als catmom ook niet van mijn twee lieve haarballen. Lekker op de bank hangen onder een dekentje, een serie op Netflix aan, een kop thee en mijn kat op schoot, is toch gewoon het ultieme gevoel van cocoonen als een echte huismus.

Geurkaarsen en lichtjes
Ik ben altijd een beetje van mening dat kaarsjes en lichtjes in de zomer weinig nut hebben. Je merkt er immers niet zoveel van want het is nog licht. Nu het weer steeds eerder donker wordt is het weer tijd om de kaarsjes en lichtjes aan te steken! Alhoewel ik voorheen nooit zo’n grote fan was van geurkaarsen, omdat ik daar snel hoofdpijn van krijg, begin ik ze langzaamaan steeds meer te waarderen. Zeker als ik de geuren gevonden heb die ik wel lekker vind en me geen hoofdpijn geven. Nu ik dit schrijf heb ik vooral heel veel zin in een geurkaars die ruikt naar versgebakken appeltaart. Dat geeft toch meteen gewoon zo’n knus gevoel?

Uitwaaien tijdens herfstwandelingen
‘De wind neemt al je zorgen met zich mee, laat maar lekker waaien.’ Dit is een zin uit een liedje van Kinderen voor Kinderen wat me altijd is bijgebleven. En ik denk dat het ook echt wel zo is. Zoals ik net ook al zei is de herfst het seizoen waarin je de natuur het beste kunt zien. Want de wereld veranderd zo in deze tijd van het jaar. Eerst veranderen de bomen van kleur. Van groen naar rood, geel, oranje en bruin. Daarna laten de bomen hun blaadjes vallen en is de grond 43bedekt met een kleurrijk lappendeken van blaadjes. Het is ook het seizoen om al je zorgen te vergeten. Door lekker naar buiten te gaan en te wandelen kom je tot rust. Laat al die zorgen maar lekker wegwaaien!

De opkomende- en ondergaande zon
Ik kan enorm genieten van een zonsopgang of zonsondergang. Maar in de zomer moet je er al extreem vroeg voor uit je nest en in de winter ben ik al aan het werk. Voor de zonsondergang geldt eigenlijk een beetje hetzelfde. Nu zijn de zonsopkomst en de zonsondergang op meer schappelijke tijden, waardoor ik er vaker van kan genieten. Bovendien kan ik in dit seizoen sowieso veel meer genieten van de zon. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat ik de zon in de zomer vaak voor lief neem. Of beter gezegd, ik vermijd hem in de zomer het liefst omdat ik het licht veel te fel vind. Misschien ben ik wel een beetje een vampier. Ook dat past dan wel weer goed bij dit seizoen vanwege Halloween en zo.

Warme pantoffels en wollen sokken
Elk jaar koop ik wel een paar nieuwe pantoffels. In de zomer draag ik die nooit, vind ik het dan veel te warm voor. Maar in de herfst en de winter zijn het mijn beste vrienden. Ik heb elk jaar last van wintertenen – yay me, een fenomeen waar je nooit meer vanaf komt, maar wat behoorlijk zeer kan doen. Zodra het kouder wordt bescherm ik mijn voeten dan ook goed door dikke wollen sokken te dragen (of twee paar als mijn dikke sokken in de was zitten) en warme pantoffels.

NaNoWriMo
Elke november is het zo ver. NaNoWriMo, oftewel National Novel Writing Month. Een challenge waarin mensen van over de hele wereld proberen om in de maand November 50.000 woorden te schrijven. Nu doe ik lang niet elk jaar mee, maar schrijven is mijn grootste passie en het is wel mijn droom om een keer mee te doen aan NaNo en het doel van 50.000 woorden dan ook echt te halen – wat me tot nog toe nog nooit gelukt is. Veel mensen leggen hun deelname aan de challange vast door middel van schrijfvlogs. En die vind ik echt heerlijk om te kijken! Ze zijn altijd heel knus en gezellig en daarnaast motiveren ze mij ook enorm om te schrijven aan mijn eigen verhaal.

Elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen. Dit zijn voor mij de dingen die de herfst het gezelligste en meest knusse seizoen van het jaar maken. Ben jij een herfstliefhebber of houd jij meer van het mooie weer in het voorjaar en de zomer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.