Home » GYMJUNKIE’S LIFESTYLE PLAN – WEEK 3

GYMJUNKIE’S LIFESTYLE PLAN – WEEK 3

Ik zal er maar niet te veel omheen draaien; deze week ging niet zo goed. En dat sucks… Het is niet dat ik mega ongezond gegeten heb, maar ik heb wel iets te veel gesnackt. Waar het precies aan ligt, mag Joost weten…

Te veel baalmomentjes

Stiekem weet ik natuurlijk heus wel waar het aan ligt. Aan een gebrek aan discipline… te veel verleidingen en te weinig ruggengraat. Zo at ik een keer een ijsje als toetje onder het mom van 1x per week mag ik best een toetje eten, belandden we (ik en mijn vriend) na een heerlijke boswandeling op een terrasje en stond er ineens een luxe borrelplank op tafel met kaasjes, worstjes, broodjes en allerlei ander lekkers, en zondag verveelde ik me zodanig dat ik een pak bakmix uit de voorraadkast trok en spontaan besloot om iets te gaan bakken. Heel leuk tijdverdrijf natuurlijk, maar uiteindelijk moest het ook opgegeten worden…

Nu is het mijn valkuil om hierin te blijven hangen, want… ik heb het immers toch al verpest. En daar wil ik deze week voor waken. Ik wil dit patroon doorbreken door mij deze week goed te herpakken en volgende week een goede comeback te maken.

… Maar ook overwinningen!

Maar heb ik dan helemaal niets goed gedaan deze week? Zeker wel! Ik heb ook kleine overwinningen behaald. Zo liet ik een stuk taart staan tijdens een persmoment op mijn werk, fietste ik bijna 33 km nadat ik een mega zware EMDR sessie had gehad en maakten mijn vriend en ik een fijne boswandeling in Castricum van 7km. Maar de grootste overwinning was toch wel om vanochtend gewoon weer op de weegschaal te gaan staan en deze update te schrijven ondanks dat het niet zo goed ging de afgelopen week. Het liefste zou ik deze week gewoon willen overslaan en doen alsof het allemaal niet gebeurd is, maar ik wil eerlijk zijn – tegen mezelf en tegen jullie – en dit is nou eenmaal onderdeel van het proces. Afvallen gaat niet in één rechte lijn, maar met ups en downs – net als met alles eigenlijk in het leven.

Soms vraag ik mij echt af hoe ik zo volwassen ben geworden… Zo klinkt het namelijk alsof ik het allemaal heel goed weet. En ik weet het ook wel… maar om het ook echt zo te voelen, is weer iets heel anders. Eigenlijk ben ik gewoon een heel groot kind – ik voel me ook absoluut nog geen 29, bijna 30. Het liefste zou ik net als Peter Pan voor eeuwig kind blijven, maar zelfs in dat verhaal gaat het gezegde: “Alle kinderen, behalve één en enig kind ter wereld, worden vroeg of laat groot”.

Mijn intrinsieke motivatie om af te vallen

Alhoewel ik het liefste nog even kind blijf, ben ik wel heel erg blij met mijn reis door het leven. De afgelopen jaren waren dan misschien wel een hel, maar ik heb wel ontzettend veel geleerd en mijzelf ontwikkeld tot wie ik nu ben. En wie ik nu ben zou ik voor geen goud willen missen. En waarom schrijf ik dit? Omdat ik het Gymjunkies Lifestyle Plan uit liefde voor mezelf ben gaan volgen. Ik wil niet afvallen omdat ik mezelf lelijk of te dik vindt. Nee absoluut niet. Ik wil die kilo’s kwijt omdat het voelt alsof ik dat laatste restje van mijn depressie, van die zware jaren, nog met mij meezeul. Elke dag. En daarnaast wil ik mij heel graag fit en sterk (zowel fysiek als mentaal) voelen voor een zwangerschap in de nabije toekomst. En dat, lieve lezers, is precies mijn intrinsieke motivatie voor dit stukje zelfontwikkeling. 

Ik kwebbel alweer veel te lang, laten we maar gewoon eens gaan kijken naar de resultaten van de afgelopen week.

Vorige week:Vandaag:
Gewicht: 75,7kgGewicht: 75,9
Spiermassa: 32,5Spiermassa: 32,4
Vetmassa: 34,0Vetmassa: 34,1

Heel eerlijk gezegd vallen de cijfers me alles mee. Ik ben slechts 200 gram “aangekomen” en wellicht is dat gewoon vocht. M’n spiermassa is 0,1 afgenomen en m’n vetmassa 0,1 toegenomen. Niet heel positief dus, maar het is ook niet een mega grote achteruitgang. Eigenlijk zijn deze cijfers verwaarloosbaar want je gewicht schommelt elke dag een beetje. Ik ga in ieder geval heel hard mijn best doen om mezelf deze week weer te herpakken, zodat ik volgende week met betere resultaten kom waar ik wel trots op ben!

Voel je vrij om me wat extra motivatie of aanmoedigingen te sturen in de comments! 😜😜😜

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.