Home » GYMJUNKIE’S LIFESTYLE PLAN – WEEK 2

GYMJUNKIE’S LIFESTYLE PLAN – WEEK 2

Er is alweer een week voorbij! En dat betekent dat het weer tijd is voor een Gymjunkie’s Lifestyle Plan dagboekje! Deel 2 alweer! In deze blog vertel ik je hoe mijn nieuwe lifestyle me vergaat, voor welke uitdagingen ik deze week kwam te staan en of ik ben afgevallen.

Het ging best wel weer aardig deze week. Het plan bevalt op zich nog steeds goed. Met name de structuur die het plan me geeft. Ook leer ik wat de juiste verhoudingen zijn tussen de verschillende voedingsgroepen zoals zuivel, vlees, fruit, groente enzovoort. Maar ik wil ook eerlijk zijn. De avond maaltijden die in het schema staan, vind ik toch een beetje een dingetje. Dit zijn vaak, voor mijn gevoel, bij elkaar geraapte producten of hele smakeloze maaltijden. Denk aan, gekookte aardappelen (zonder jus of iets dergelijks), met gekookte broccoli (zonder saus uiteraard) en een stukje mager vlees. Of zilvervliesrijst met boontjes en een stukje mager vlees. Soms mis ik een beetje samenhang in deze gerechten. En op deze manier krijg ik deze maaltijden ook gewoon echt niet naar binnen. Ik vind het belangrijk dat het plan, aangezien het eigenlijk een leefstijl is die je jezelf aanleert, wel leuk moet blijven. Ik wil niet elke avond een strijd met mezelf moeten voeren om mijn bordje leeg te eten omdat ik kokhalzend aan tafel zit.

Gezond eten kan ook lekker zijn. Het hoeft echt niet altijd zulke droge kost te zijn. Dus aan de avondmaaltijden probeer ik zelf een gezonde invulling te geven. Ik zal hierdoor misschien iets minder snel afvallen, maar als ik het plan daardoor wel vol kan houden, vind ik dat helemaal prima. En dat gaat eigenlijk heel erg goed. Ik probeer er vooral op te letten dat ik echt meer groente en fruit binnenkrijg op een dag. En dat gaat super goed!

Ik probeer langzaamaan ook weer wat meer te bewegen. Zo ben ik het fietsen weer aan het opbouwen, dat hebben jullie afgelopen week ook op mijn blog kunnen lezen! Ik maakte namelijk mijn eerste rit op de racefiets, daarnaast had ik vrijdag een proefles bij een sportschool. Was erg leuk, maar ik heb toch besloten het niet te gaan doen. Deze sportschool is behoorlijk aan de prijs en daarnaast is de sportschool eigenlijk net te ver weg (25 min fietsen) waardoor de drempel om ook echt te gaan sporten vrij hoog ligt. En ik ken mezelf… dan ben ik uiteindelijk slechts een sponser… Maar hé, deze week dus wel een halfuurtje krachttraining gedaan.

Iets wat ik heel fijn vind aan het plan is de structuur die het me geeft. Doordat ik nu om de 2 á 3 uur iets eet heb ik gedurende de dag helemaal geen trek in ongezonde tussendoortjes. In de afgelopen twee weken heb ik nog geen eens één keer een craving gehad! Dat is iets wat ik nog nooit eerder heb ervaren als ik bezig was met afvallen.

Afgelopen weekend ging het wel wat minder. Niet omdat ik me te buiten ben gegaan aan ongezonde dingen, maar omdat ik in het weekend minder bewust stil sta bij de tijd. Hierdoor vergeet ik bijvoorbeeld mijn tussendoortje te eten, lunch ik veel te laat etc. en dan raak ik die, juist zo fijne, structuur van het plan weer een beetje kwijt. Dus dat is nog iets om aan te werken, maar hé een nieuwe gewoonte aanleren kost tijd. Je kunt pas na zo’n 66 dagen zeggen dat een nieuwe gewoonte een automatisme is geworden, heb ik mij door Google laten vertellen. Dus dan is het niet zo gek dat het nog niet helemaal vanzelf gaat. En vandaag pakken we de draad gewoon weer op en gaan we verder waar we gebleven waren. Zolang je maar een keertje vaker weer opstaat dan dat je valt, moet het goedkomen! Laten we gewoon maar eens gaan kijken hoe de resultaten van afgelopen week zijn.

Vorige week:Vandaag:
Gewicht: 76,2kgGewicht: 75,7kg
Spiermassa: 32,2Spiermassa: 32,5
Vetmassa: 34,6Vetmassa: 34,0

Weer positieve cijfers deze week! Er is weer een halve kilo af. Het is weliswaar niet zoveel als vorige week, maar nog steeds een halve kilo! En dat is hartstikke prima. Bovendien verlies je in de eerste week, als je begint met afvallen, altijd veel vocht. Daarnaast zie je ook dat mijn spiermassa is toegenomen en dat mijn vetmassa best aardig verminderd is! Allemaal positief dus! Komende week pakken we weer lekker door en ga ik mij in het weekend beter aan het eetschema proberen te houden, zodat mijn lichaam niet in spaarstand gaat!

2 Reacties

 1. 13 maart 2022 / 15:23

  Wat fijn dat je dit allemaal deelt. Het wordt tijd dat ik ook eens wat ga doen, dus dit is een goede motivatie. Succes!

  • Ismay
   Auteur
   14 maart 2022 / 16:30

   Goed om te horen dat het je motiveert! Maar niets moet he! Je bent altijd goed zoals je bent <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.