Home » GYMJUNKIE’S LIFESTYLE PLAN – WEEK 1

GYMJUNKIE’S LIFESTYLE PLAN – WEEK 1

Het is alweer een poosje geleden dat ik voor het laatst bezig was met afvallen en gezond eten. De hoogste tijd om jullie weer eens bij te praten! Ik ben namelijk begonnen met het Gymjunkies Lifestyle Plan en ik wil jullie er alles over vertellen. Lees je mee?

Het was een nogal impulsieve beslissing. Al een tijdje spookten de gedachten om weer wat gezonder te gaan leven en me op mijn gewicht te focussen door het hoofd. Maar er ook echt aan beginnen lukte me nog niet. Tot vorige week zaterdag. Ik besloot dat ik het na mijn eerdere vier/vijf/zes pogingen best nog een keer mocht proberen, maar ik wilde niet weer op een strikt dieet. Ik had inmiddels namelijk geleerd dat dit voor korte duur is en ik daarna weer terugval in oude patronen om vervolgens weer meer kilo’s aan te komen. Dat werkte dus niet.

Beginnen met het Gymjunkies Lifestyle Plan

Ik kende het Gymjunkies Lifestyle Plan al wel van horen zeggen, maar het trok me nooit aan omdat ik bang was dat ik me niet aan de eetschema’s kon houden. Ik ben namelijk nogal een moeilijke eter, vindt lang niet alles lekker en was bang dat ik het daarom weer niet zou volhouden. En dan voelde het een beetje nutteloos om überhaupt een poging te wagen. Want waarom zou ik mezelf alleen maar weer teleur willen stellen?

Maar… ik verdiepte me er een beetje in en kwam erachter dat het Gymjunkies Lifestyle Plan eigenlijk heel goed aan te passen is naar wat je zelf lekker vindt. Zo heeft het Gymjunkies Lifestyle plan een eetschema voor de dag, maar zijn er ook wissellijsten die je kunt gebruiken als je een product in het schema niet lekker vindt. Deze wissellijsten zijn voor mij dus echt de ideale uitkomst. Op deze manier kan ik het Gymjunkies Lifestyle Plan toch volgen!

Ook ben ik er zelf met een andere insteek ingegaan. Zo probeer ik mijn perfectionisme meer los te laten en mag ik ook best af en toe iets lekkers. Sterker nog het Gymjunkies Lifestyle Plan neemt dit zelfs mee in haar eetschema’s. Het is namelijk ook geen dieet, maar een lifestyle plan. Een plan dus wat je voor de rest van je leven kunt gebruiken. Nou klinkt dat heel rigoureus en misschien een beetje beangstigend, want niemand wil zijn levenslang letten op wat hij of zij eet. Maar daar is dit plan ook niet voor bedoeld. Deze week heb ik vooral gemerkt dat dit plan mij structuur geeft. Het leert mij op welke momenten van de dag ik iets moet/mag eten. En dat alleen al is een hele grote verandering waardoor ik minder trek heb in ongezonde snacks. Daarnaast leer ik wat normale portiegroottes zijn en in welke verhoudingen je bepaalde voedingsmiddelen moet eten. Zo at ik overduidelijk veel te weinig zuivel. Ook telt het lifestyle plan maar zes eetschema’s voor zes dagen. Je mag het schema één dag in de week loslaten en “cheaten”, oftewel: eten wat je maar wilt. En dit is precies wat mij leert om mijn perfectionisme los te laten. Ik ben veel te streng voor mezelf als het aankomt op gezond eten. Ik mag dan van mezelf helemaal niet meer zondigen totdat ik mijn streefgewicht bereikt heb. Maar dat is natuurlijk onmogelijk en zelfs onmenselijk, want dat houdt niemand vol. Doordat ik nu één keer in de week ook gewoon iets ongezonds mag eten, leer ik dat dit niet perse fout of verkeerd of ongezond is, maar leer ik dat ongezond eten ook mag, zolang het maar met mate is en dus niet elke dag.

0-meting
Ik vind het leuk om jullie mee te nemen in mijn reis naar een gezonder leven. Dus ik zal hier regelmatig iets over schrijven op mijn blog. Ook zal ik jullie hierin vertellen of ik door middel van het Gymjunkies Lifestyle Plan gewicht verlies. Op maandag 21 februari ben ik met het Gymjunkies Lifestyle Plan begonnen en heb ik een 0-meting gedaan. Dit waren de resultaten:

Gewicht: 77,3kg
Spiermassa: 31,9
Vetmassa: 35,2

Mijn Doelen
Aan de hand van de 0-meting heb ik een doel gesteld. Ik zou namelijk graag 15kg willen afvallen. Dat betekent dat mijn streefgewicht 62,3kg is. Om dit te bereiken heb ik een paar (kleinere) tussendoelen bedacht om mezelf gemotiveerd te houden.

Doel #1: 5kg afvallen (72,3kg)
Doel #2: onder de 70kg komen
Doel #3: 10kg afvallen (67,3)
Doel #4: onder de 65kg komen
Doel #5: mijn streefgewicht bereiken (62,3kg)

Mijn resultaten van de afgelopen week
Ik ben benieuwd hoe het Gymjunkies Lifestyle Plan me gaat bevallen. De eerste week zit er nu op en tot nu toe gaat het goed en heel gemakkelijk. Ik ben benieuwd of dat zo blijft! Elke week zal ik dus ook mijn voortgang wat betreft het afvallen delen. Dus laten we ook maar eens kijken of ik deze eerste week al wat ben afgevallen! 

Gewicht: 76,2kg
Spiermassa: 32,2
Vetmassa: 34,6

Je ziet het, ik ben al wat afgevallen! Ruim een kilo is er vanaf! Daarvan is ruim een halve kilo vet! En door het fietsen heb ik ook nog eens een klein beetje spieren gekweekt! Maar ik was deze week dan ook wel mega gemotiveerd natuurlijk. Toch had ik ook een paar mindere momentjes. Zo moest ik donderdag naar de gynaecoloog voor onderzoek – dat was best even spannend. Maar we kregen goed nieuws! Daar waren we zo blij mee dat mijn vriend en ik spontaal besloten dit te vieren door de volgende dag uiteten te gaan. Normaal gesproken zou dit voor mij het moment zijn om het alweer op te geven, omdat ik het voor mijn gevoel verpest heb door een avond uiteten te gaan. Maar dit keer besloot ik dat uiteten gaan best mag, zolang ik daarna het gezond eten maar weer oppak. En dat is gelukt! Het voelt megagoed om een slechte gewoonte wat een patroon was geworden te doorbreken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.